Huawei P40 Pro pritet të sjell zmadhimin më të madh optik, në një kamerë telefoni

LAJME

Zmadhimi i kamerave telefonike pritet të bëhet edhe më i mirë në vitin 2020, dhe Huawei P40 Pro mund të sjell zmadhim optik prej 10x, sipas një hulumtimi nga analisti i teknologjisë, Ming-Chi Kuo.

Do të ishte telefoni i parë kryesor që arrin atë nivel të zmadhimit optik, i cili ruan cilësinë e imazhit shumë më mirë sesa zmadhimi dixhital.

Më shumë telefona që vijnë këtë vit janë planifikuar të përmirësojnë zmadhimin optik, megjithëse Kuo me sa duket nuk i specifikoi të tjerët në shënimin e tij, i cili u ble nga MacRumors.

Nëse P40 Pro arrin të sjell zmadhimin optik 10x, do të jetë një sukses, megjithëse jo befasi: Huawei P30 Pro i vitit të kaluar goditi një zmadhim optik 5x.

Oppo përdori të njëjtin dizajn ‘periscope’ në Oppo Reno 10x Zoom që debutoi në vitin 2019, dhe përkundër emrit të mashtrues, ai menaxhon një zmadhim optik 5x që kombinohet me dixhitalin për të menaxhuar një zmadhim hibrid 10x – i njëjtë me P30 Pro. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *